Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Sarajevo, Velež, Željezničar...

Dva derbija donosi 11. kolo

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Sarajevo, Velež, Željezničar...

S. Mlaćo
Naredno kolo Premijer lige igra se već za vikend.

Premijerligaši nemaju puno vremena za odmor s obzirom na zgusnut raspored i igranje subota - srijeda –subota, a u 11. Kolu svakako vrijedi izdvojiti duele Borca i Sarajeva, te Tuzle City i Veleža.

Kada su suspenzije u pitanju, kod Veleža pravo nastupa nemaju Edo Vehabović i Tarik Isić koji su zaradili po treći žuti karton u prekinutom duelu sa Borcem. Comet je ipak 'ovjerio' kartone domaćima iako je susret kasnije registrovan službenim rezultatom 0:3. Pravo nastupa kod tima iz Tuzle nema Belmin Mešinović.

Sarajevu će u Banjoj Luci nedostajati Halid Šabanović i Dražen Bagarić, dok će Željezničara protiv Leotara biti bez Ante Blaževića.

Kod Posušja u hercegovačkom derbiju sa Širokim Brijegom neće biti Lauša Tina Blaža.

Na drugoj strani pravo nastupa nema Tomislav Čuljak.

Oglasi

U 11. kolu se sastaju:

FK Željezničar – FK Leotar

FK Borac – FK Sarajevo

FK Tuzla City – FK Velež

HŠK Posušje – NK Široki Brijeg

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski – FK Sloboda

FK Rudar Prijedor – FK Radnik Bijeljina

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Svako kolo Sarajevu fale 1 ili 2 igraca zbog kartona. Nije mi jasno kako neki timovi vec kolima igraju u punom sastavu i niko im ne fali. Igracima Sarajeva se dijeli kartoni za svaki prekrsaj!
10 1
Iziksaudvicu
Sinoć na derbiju su trebala 2 crvena kartona minimalno. Jel treba da se teže povrijedi igrač pa da neko dobije crveni karton, prvo od Mekićevog starta nad igračem Sarajeva, a poslije toga i Šabanović je imao užasne startove.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi