Unatoč promašaju jučer

Bruno Fernandes: Spreman sam opet da izvodim penale

Edmir Škorić

Portugalski reprezentativac Bruno Fernandes bio je tragičar Manchester Uniteda u subotu proti Aston Ville.

Fernandes je u nadoknadi vremena preuzeo odgovornost prilikom izvođenja penala, no šutirao je očajno - preko gola, a menadžer Ole Gunnar Solskjaer je nakon utakmice kazao da je on već ranije odlučio ko će biti izvođač najstrožih kazni.

Mnogi se pitaju zašto u tom trenutku Fernandes nije prepustio sunarodnjaku Cristianu Ronaldu da izvede penal.

„Niko nije više od mene razočaran zbog poraza i promašenog penala. Uvijek sam prihvaćao odgovornosti, živio sam trenutke pod ovakvim pritiskom, ali sada - nisam uspio. Za razliku od mnogo puta prije, kada je lopta završila u mreži, danas se to nije dogodilo", rekao je Fernandes, dodavši:

"Svjestan sam kritike koja slijedi i kao profesionalac u potpunosti je prihvaćam. Uvijek dajem sve od sebe i tako će i ostati, a ja ću se vratiti jači i kad bude potrebno opet ću izvesti penal i zabiti. Hvala na podršci nakon posljednjeg zvižduka, bilo je jako emotivno čuti vas kako skandirate moje ime na kraju meča".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Crveni vragovi propustili su šansu da se pobjedom učvrste na vrhu tabele, sada su tek na četvrtom mjestu iza Cityja, Chelseaja i Evertona.

Generalno, ovo nije baš dobar period za United, jer su nedavno poraženi od Young Boysa u Ligi prvaka, dok ih je West Ham prije nekoliko dana izbacio iz Liga kupa nakon 1:0 pobjede na Old Traffordu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.