Fantastičan duel Rome i Lazia

Epski rimski derbi: Na Olimpiku istinski spektakl, nebo iznad Vječnog grada je opet plavo

Admin Čaušević

Lazio i Roma su u prvom ovosezonskom Derbyju della Capitale u svijet poslali sjajnu reklamu za Seriju A. 

Rimski derbi igran u okviru 6. kola italijanskog prvenstva će s punim pravom može poprimiti epitet epskog, pogotovo nakon ono što su za stotinjak minuta velike borbe pokazali fudbaleri oba tima. 

Susret sa pet golova okončan je pobjedom Lazija sa 3:2 koji tako ponovo počinje da vlada Vječnim gradom nakon što je posljednji okršaj ljutih rivala pripao Romi. 

Nebeskoplavi su furiozno ušli u utakmicu te su nakon 20 minuta igre imali čak dva gola prednosti. U 10. minuti zabio je Milinković-Savić, a nakon toga u 19 minuti mrežu trese Pedro.

Interesantno da je Pedro odlučio da proslavi gol bez obzira što je prošle sezone nosio dres svog večerašnjeg protivnika. Gol pogledajte ovdje.

Roma se u igru vratila u finišu prvog poluvremena kada je zabio Ibanez te vratio nadu Vučici da u nastavku može do pozitivnog rezultata.

Ipak, Lazio u nastavku ponovo odlazi na dva gola prednosti. Andreson je u povratničkom derbiju zabio u 63. minuti nakon što je prethodno sve odlično uradio Immobile. Lažnjake i gol pogledajte ovdje.

Međutim, Nebeskoplavi nisu imali previše vremena za predah jer u 69. minuti Roma ponovo smanjuje. Sviran je penal nadokon prekršaja nad Zaniolom, a Veretout je pogodio. Gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U finišu meča po nekoliko odličnih prilika na obje strane. Zaniolo je je mogao donijeti bod Romi, ali je njegov udarac sjajno odbranio 39-godišnji Reina.

Na kraju je završeno 3:2 što znači da karizmatični Jose Mourinho svoj prvi rimski derbi neće pamtiti po lijepom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.