Oglasio se prvi čovjek Borussije Dortmund

"Te priče o Erlingu Haalandu su obično sr*nje"

Edmir Škorić

Erling Haaland se i ovog ljeta dovodio u vezu sa mnogim klubovima, ali je Norvežanin ostao u Borussiji Dortmund.

Mediji i nakon završetka ljetnog prijelaznog roka pišu o budućnosti sjajnog napadača, koji bi navodno narednog ljeta mogao da napusti Njemačku.

Međutim, te priče uveliko umaraju i samog igrača, ali i sve u Dortmundu. Prvi čovjek Borussije Hans-Joachim Watzke odlučio se oglasiit povodom tih svakodnevnih nagađanja.

"Sve te glasine da moramo prodati Erlinga su čisto sr*nje. Stalno čujem takve priče, čitam razne spekulacije, a jedina je istina da će Hallanda dovesti samo uprava kluba i samo to, ni menadžeri, niti bilo ko drugi, niti mnogo novca koji se najavljuje", rekao je Watzke.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Prema medijima, otkupna klauzula, za koju se šuška da je između 75 i 100 miliona eura, za Halland će biti aktivna sljedećeg ljeta. Watzke je objasnio da odluka o prodaji Jadona Sancha Manchester Unitedu ima drugačiju dimenziju od one da je Borussia htjela dobro zaraditi, a dobila je 90 miliona eura.

"To što smo prodali Jadona bilo je iz drugog razloga, a to je da je bio nekonkurentan u engleskoj reprezentaciji i htio se vratiti u Englesku kako bi imao veću pozornost. Volim ga, žao mi je što trenutno ne igra dovoljno u Manchesteru".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.