Novo čudo fudbalskog kiborga: Lobovao je golmana iz pozicije u kojoj mnogi ne bi ni primili loptu

Nevjerovatni Erling Haaland

Novo čudo fudbalskog kiborga: Lobovao je golmana iz pozicije u kojoj mnogi ne bi ni primili loptu

A. Čaušević

Erling Haaland je uz Roberta Lewandowskog najbolji napadač današnjice.

Ovaj 21-godišnji Norvežanin je zaista autentičan fudbaler, potvrdio je to i u današnjem duelu protiv Union Berlina.

Borussija Dortmund je pobijedila sa 4:2, a Haaland je postigao dva gola. Posebno je bio čudesan onaj drugi iz finiša utakmice.

Haaland je zahvaljujući svojoj snazi i dugim nogama uspio lobovati protivničkog golmana iz situacije kada mnogi ne bi primili loptu.

Robusni golgeter imao rivala na leđima, bio je u padu, ali je uspio udariti loptu dovoljno dobro da je plasira u mrežu. Gol pogledajte ovdje. 

Sjajnom napadaču je ovo bio čak 68. gol na 67 mečeva u dresu Borussije Dortmund što najbolje pokazuje o kakvom igraču se radi. 

Fudbaler ekipe iz Dortmunda otkako se pojavio na velikoj sceni napreduje iz utakmice u utakmicu. Ključne osobe za njegovu pojavu na velikoj sceni i naglu eksploziju su otac Alf-Inte i menadžer Mino Raiola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Molde, Salzburg, Borussija Dortmund ili reprezetnacija Norveške. Boja dresa za 21-godišnjaka je nebitna. Istina je imao je pomoć i make prirode, ali specifičan način rada je najzaslužniji zašto je ovaj dečko već sada u grupi najboljih napadača svijeta.

Agilnost, brzina i mišićna elastičnost nikada nisu nedostajali Erlingu, koji je naslijedio prirodnu predispoziciju za sport od svog oca Alfieja, bivšeg veznjaka Manchester Cityja i Leeds Uniteda, te od svoje majke Gry Marit, prvaka u sedmoboju. Na njemu je, međutim, bilo puno posla kako bi se "oblikovalo" tijelo i učinilo savršenim za fudbal i za mentalno zadržavanje agonista na najvišem nivou.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Moze covjek Lewandovskog na ledja stavit i zabijat golove
8 2
realista1982
Kada je igrac spreman,samopouzdanje je na vrhu.Bravo!
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi