Bh. reprezentativac standardan na golu

Noć gorkog okusa iza Kenana Pirića

Admin Čaušević

Kenan Pirić je ljetos stigao u Atromitos gdje ima priliku da brani u kontinuitetu nakon turbuletnog perioda u Mariboru. 

Atromitos je u 4. kolu prvenstva Grčke bio domaćin Arisu i upisao je poraz rezultatom 1:3 pa je ostao na dnu tabele.

Iza Pirića je noć gorkog okusa pošto je osim primljenog gola u finišu prvog poluvremena zadobio i nezgodan udarac prilikom jedne intervencije.

Naime, nakon što je odbranio jedan šut, Ndiaye ga je slučajno udario nogom u glavu, ali naš golman se nakon nekoliko sekundi podigao i uspio je braniti do kraja meča.

Inače, gosti su vodeći gol psotigli u 10. minuti kada je loptu u mrežu zakucao Mancini, da bi domaći stvari vratili na početak u Spiridonovića. Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu.

Aris je do novog vodstva stigao u 60. minuti kada je dosuđen penal. Gama je šutirao, Pirić je bio na lopti, uspio je da je i zahvati, ali mu je prošla kroz ruke.

Potražite više informacija na temu Super League:

Konačan rezultat postavljen je u 65. minuti kada je iz kontre pogodio Garcia. Interesantno da je utakmica računajući nadoknade u oba poluvremena trajala duže od 100 minuta.

Inače, za goste je u posljednjih pola sata nastupio i Izet Hajrović, koji za razliku od Pirića još uvijek nije upiso se izboriti za mjesto u prvom timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.