Sjajan debi: Pirić zaustavio Olympiakos
FOTO - EPA

Atromitosu bod na teškom gostovanju

Sjajan debi: Pirić zaustavio Olympiakos

A. Beganović

Ovog vikenda počela je sezona i u elitnom rangu grčkog fudbala, a golman našeg nacionalnog tima Kenan Pirić imao je sjajan debi za svoj Atromitos.

Naime, Atromitos kojeg je u ovom prelaznom roku pojačao pomenuti Pirić gostovao je kod najboljeg grčkog kluba Olympiakosa i uspio se kući vratiti neporažen.

Pirić se tokom priprema izborio za mjesto na golu, a večeras je opravdao povjerenje šefa stručnog štaba, španskog stručnjaka Perez Lopeza. Uspio je bosanskohercegovački reprezentativac mrežu sačuvati netaknutom.

Olypiakos je bio bolji većim dijelom susreta, imao je čak 16 udaraca prema golu od čega šest u okvir, no Pirić je večeras bio na visini zadatka.

AEK, kojeg je Velež savladao u 2. pretkolu Konferencijske lige ubjedljivom pobjedom je otvorio novu sezonu. Savladao je AEK ekipu Ionikosa sa 3:0, a pogotke su postigli Amrabat, Zuber i Le Tallec. Nekadašnji bh. reprezentativac Ognjen Vranješ odradio je 90 minuta za AEK.

Volos je na domaćem terenu savladao Lamiju (2:1), dok je Giannina pogotkom španskog fudbalera Condea s minimalnih 1:0 na gostovanju savladala PAOK.

Potražite više informacija na temu Super League:

Panetolikos i Asteras su odigrali meč bez golova, dok je Panathinaikos sa ubjedljivih 4:0 savladao Smyrnis. Dva pogotka postigao je Carlitos Lopez, dok su se u listu strijelaca upisali još Mauricio i Alexandropoulos.

Prvo kolo sutra zatvaraju Aris i OFI Creta, a u narednom Pirić i Atromitos na svom terenu dočeku Panetolikos.

Top Komentari

Didier_Drogba
Još sad kad je počeo braniti, bit će nam prvi golman reprezentacije već u oktobru hahahaha
15 1
Cocca87
samo ce hejteri reci da je kupio mjesto u reprezentaciji nakon ovoga ccc...
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi