Zasjedala Disciplinska komisija

Borca skupo koštale baklje i neprimjereno skandiranje, kazne i za Željezničar, Sarajevo, te Zrinjski · Saznajemo

Adnan Beganović

U Sarajevu je danas zasjedala Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na kojoj su analizirana dešavanja na utakmicama 10. i 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza danas se na sjednici bavila dešavanjima na utakmicama 10. i 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a izrečeno je i nekoliko novčanih kazni zbog upotrebe pirotehničkih sredstava kao i neprimjerenih skandiranja navijača određenih klubova.

Tako je aktuelni prvak naše države, Borac iz Banja Luke, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava i skandiranja sa političkom pozadinom (Kosovo je srce Srbije) tokom meča sa Sarajevom, kažnjen sa 4.500 KM, nezvanično saznaje SportSport.ba.

Zbog neprimjerenog skandiranja na račun Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine tokom susreta sa Leotarom kažnjen je i FK Željezničar novčanom kaznom od 1.500 KM.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Novčanom kaznom i to, kako nezvanično saznajemo u iznosu od 3500 KM kažnjeno je Sarajevo zbog toga što su navijači kluba sa Koševa tokom meča sa Željezničarem upotrebljavali pirotehnička sredstva, dok je iz istog razloga kažnjen i Željezničar, nezvanično sa 1.000 KM.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijača tokom meča sa Slobodom kažnjen je i Zrinjski. Nezvanično sa 1500 KM, a nekoliko klubova je dobilo i opomene.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.