Igra Borca nezamisliva bez Mollsa: Drago mi je što sam dio ove porodice
Molls u jednom od duela sa fudbalerom Sarajeva (FOTO: Tahir Hebib)

Kamerunac sve bolji

Igra Borca nezamisliva bez Mollsa: Drago mi je što sam dio ove porodice · Intervju

A. Beganović

Dolaskom Nemanje Milanovića za šefa stručnog štaba aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine FK Borac, "zasjalo" je sunce i kamerunskom veznom fudbaleru Donaldu Mollsu.

Iskusni stručnjak morao je nakon lošeg otvaranja sezone nešto mijenjati, a uočio je Milanović da "škripi" u veznom redu, gdje je bilo previše "znalaca", a premalo "trkača". I odlučio je vezu pojačati sa Mollsom i to od utakmice u Tuzli protiv Slobode i pogodio je.

Igra Borca sa Mollsom i bez njega nije ista, a njegovo prisustvo na terenu daje mnogo više slobode i prvom topniku lige Stojanu Vranješu, ali i ostalim ofanzivnim fudbalerima.

Svjesni su, i ako naprave neki potez više, pogriješe, izgube posjed lopte, da je iza njihovih leđa neumorni Molls i da će uspjeti ispraviti njihove greške. Postao je Molls u kratkom periodu ljubimac navijača Borca, a i mnogi fudbalski stručnjaci slažu se da njegovo prisustvo na terenu mnogo znači za igru aktuelnog bh. prvaka.

A, ko je Donald Molls?

"Moje puno ime i prezime je Molls Donald Ntchamda Ntchamda. Rođen sam 14. jula 1998. godine u Yaoundeu u Kamerunu. Prvi kontakt sa loptom imao sam za svoj prvi rođendan kada mi djed poklonio loptu. Tu je zapravo sve počelo. Imam braće i sestara, živio sam sa svojom porodicom- Složna smo porodica i nikada me nisu spriječavali da igram fudbal. Nakon škole uvijek sam sa prijateljima igrao fudbal. Imao sam sretno djetinstvo, rano sam se pridružio svom prvom klubu i to je zapravo moja strast".

Iz Kameruna si stigao u Hrvatsku, čini mi se 2016. godine?

Oglasi

Ne, stigao sam prije početka sezone 2017/2018 u zagrebačku Lokomotivu uz pomoć 'velikog brata' koji je vjerovao u moj potencijal i kojem se još jednom zahvaljujem na svemu što je učinio za mene. Rekao bih da na početku nije bilo lako, pogotovo u smislu poznavanja jezika, povreda koje su me pratile, drugačije klime i prilagodbe. Trebalo mi je mnogo vremena da se zaista prilagodim novoj sredini, ali nisam se bojao jer nisam bio sam".

Nakon nekoliko godina u Hrvatskoj stižeš u Borac. Kako si primljen u klubu i kako ti je u Banjoj Luci?

"Banja Luka je prelijep grad sa jako ljubaznim ljudima. Osjećam se odlično u ovom gradu, a što se tiče kluba, imam samo riječi hvale. Zaista me svi podržavaju, moji saigrači, treneri, navijači... Drago mi je što sam dio ove porodice".

Ishrana u Evropi je mnogo drugačija od one u Kamerunu. Da li si imao problema sa prilagodbom i koje je tvoje omiljeno bosansko jelo?

Oglasi

"Da, istina. U Kamerunu jedemo mnogo, da tako kažem, prirodnog. No, nisam imao problema da lokalnom hranom. Navikao sam se bez većih problema, a moja omiljena jela su gulaš i ćevapi, koje povremeno sebi priuštim".

Kako izgleda tvoj jedan radni dan?

"Stekao sam naviku da se svako jutro budim vrlo rano. Doručkujem, pa onda pravac trening. Nakon treninga je ručak sa saigračima pa onda slobodno vrijeme koje uglavnom koristim da odem na kafu sa prijateljima ili u kupovinu. Onda odmor, a navečer često razgovaram sa porodicom i prijateljima. Ponekad izađem na piće, pa onda pogledam neku utakmicu ili dobar film. Kada krene sezona zaista rijetko izlazim, a ako sam negdje u gradu, onda je to uglavnom sa saigračima".

Borac je aktuelni prvak Bosne i Hercegovine. Koliko možete ove sezone?

"Teško je govoriti o tome. Liga je izjednačena, svaka utakmica je od velike važnosti. Imamo dobru ekipu, atmosfera je odlična i siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bismo ostvarili što bolji rezultat. Mislim da možemo završiti pri vrhu tabele u ovoj prvoj fazi prvenstva".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I za sami kraj, protiv kojeg igrača ti je najteže igrati?

"Ne bih mogao tačno da kažem, ali rekao bih da liga ima mnogo dobrih i talentovanih fudbalera na svim pozicijama. No, mislim da se znam dobro prilagoditi tim različitim stilovima igrača".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Igra borca nezamisliva bez vice hhhh
23 8
SeoRusilac
Igra borca nezamisliva bez sudija
14 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi