Foto - EPA

Villarreal na koljenima

Nevjerovatni Ronaldo u 95. minuti zabio za pobjedu Uniteda

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je Villarreal sa 2:1 u susretu 2. kola grupe F Lige prvaka.

Prvo poluvrijeme na Old Traffordu u potpunosti je pripalo gostima iz Španije i pravo je čudo kako nisu zabili gol u prvom dijelu meča.

David de Gea je najzaslužniji za to. Poskidao je golman Uniteda nekoliko pokušaja gostiju, a najopasniji po gol Uniteda bio je Arnaut Danjuma.

Na odmor se otišlo bez golova, a nakon osam minuta igre u nastavku gosti su došli do vodstva u 53. minuti.

Arnaut Danjuma je ponovo sve napravio lijepo, ubacio je za Paca Alcacera, a ovaj zabija za vodstvo Villarreala od 1:0.

Nije dugo trajalo slavlje gostiju. Samo sedam minuta kasnije Alex Telles postiže sjajan gol za izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja je šansi bilo još, a u 95. minuti na scenu je stupio Cristiano Ronaldo. Zabio je gol za trijumf svog tima od 2:1 i erupciju na Old Traffordu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, grupa F:

Manchester United - Villarreal 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.