Lijepe poruke nakon utakmice koje želimo češće čitati

FK Sarajevo oduševljeno prijemom u Modriči: "Odavno se nismo ljepše osjećali..."

S. Grebović

Jučer je odigrano 11 utakmica 1/16 finala Kupa BiH, među kojima je i duel u Modriči.

Na stadionu dr. Milan Jelić domaća Modriča Alfa je ugostila ekipu Sarajeva koja je bez većih problema pobjedom 4:1 prošla dalje.

Aktuelni osvajač Kupa Bosne i Hercegovine je pitanje putnika u osminu finala riješio već nakon prvih 45 minuta kada je vodio sa 3:0. Golove su postizali Fanimo, Hebibović i Šabanović.

U nastavku domaći su došli do počasnog gola preko Trifunovića koji je pogodio nakon jedanaesterca, da bi tačku na i nešto kasnije stavio Fanimo koji je postigao svoj drugi gol na ovom meču i tako postavio konačan rezultat.

Rukovodsko fudbalskog kluba Sarajevo jutros je izdalo saopštenje putem kojeg su se zahvalili svom jučerašnjem domaćinu na izuzetnom prijemu i pozvali su ga da u skorijem periodu posjeti stadion Asim Ferhatović Hase.

"Na poluvremenu utakmice oficijelni spiker pozvao je navijače da svaki potez domaćeg i gostujućeg tima pozdrave sa aplauzom, što se desilo i u 68. minuti kada je gromoglasnim aplauzom ispraćen pogodak Matthiasa Fanima za 1:4. Nadamo se da ćemo zbog svega navedenog vrlo brzo imati priliku ugostiti fudbalere FK Alfa Modriča i sve njihove selekcije u našem domu na stadionu Asim Ferhatović Hase kada ćemo nadamo se još jednom zajedno proslaviti pogotke Bordo tima.

Nadamo se da će i ostali klubovi naučiti na primjeru ovog kluba (koji je danas očitao lekciju svima nama iz ponašanja), i međusobno se utrkivati ko će biti bolji domaćin.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ovim putem još jednom koristimo priliku da se najiskrenije zahvalimo domaćinu i poželimo im mnogo sreće u nastavku sezone, te što brži povratak na staze stare slave", stoji u jednom dijelu saopštenja.

Ovo je nešto što definitivno svi volimo pročitati i za nadati se da će ovo postati ustaljena praksa na svim utakmicama u Bosni i Hercegovini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.