Potvrđeno iz mostarskog kluba

Tek stigao u Zrinjski, a sada mora na operaciju

Samir Mlaćo
Loše vijesti stižu iz HŠK Zrinjski.

Naime, mladi Madžid Šošić koji je u redove Plemića stigao iz Hajduka zbog rupture prednjeg križnog ligamenta mora 'pod nož'.

Očekuje ga višemjesečna pauza.

“Ozljeda koljena koju je Madžid Šošić zadobio na treningu, nažalost, zahtijeva operativni zahvat i višemjesečnu postoperativnu rehabilitaciju.

Nakon kliničke i dijagnostičke obrade ustanovljeno je da je 19-godišnji vezni igrač, koji je u HŠK Zrinjski stigao na jednogodišnju posudbu iz HNK Hajduk Split, doživio rupturu prednjeg križnog ligamenta, a nakon što je ozljeda potvrđena i od strane liječničke službe splitskog kluba, odlučeno je da će Šošić operativnom zahvatu biti podvrgnut u Hrvatskoj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Madžidu želimo uspješan oporavak i što brži povratak na teren“, stoji u objavi Plemića.

Šošić je rođen u Bugojnu, a nosio je i dres omladinskih selekcija FK Željezničar. Za Zrinjski je upisao šest nastupa, a na terenu proveo ukupno 130 minuta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.