Klub se odlučio za Čondrića

Jakirović objasnio zbog čega Jasmin Burić nije potpisao za Zrinjski

Endin Čaušević

Zrinjski i Široki Brijeg igraju sutra derbi 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Danas je mostarski klub održao press konferenciju pred ovaj derbi, a prisutnim medijima obratio se trener Sergej Jakirović.

Jakirović je otkrio svoja očekivanja od sutrašnjeg meča i jasno poručio da želi pobjedu svoje ekipe.

Također, na samom kraju trener Zrinjskog pričao je i o Jasminu Buriću za kojeg se govorilo da bi mogao stići u ovaj klub, ali na kraju je Čondrić potpisao ugovor s Plemićima.

Jakirović je poručio da dolazak Burića u Zrinjski niko nije minirao ni stopirao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Prava je istina da taj transfer nije nitko minirao ni stopirao. Mi smo bili u kontaktu i s Burićem kao i sa Čondrićem. Na kraju je odluka pala na Čondrića isključivo iz razloga što se radi o sedam godina mlađem golmanu koji ima reputaciju jednog od najboljih golmana u ruskoj ligi tijekom prošle sezone", kaže Jakirović i nastavlja.

"Da nije došlo do dogovora s Čondrićem uvjeren sam da bi se na kraju uspjeli dogovoriti s Jasminom Burićem. Radi se o dva sjajna vratara ali ponavljam, izbor nam je olakšala činjenica da je Čondrić sedam godina mlađi od Burića i to je to".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.