"Jako respektabilan klub zato što svi misle da će se oni nekad raspast koliko im igrača ode, ali..."

Jakirović pred Široki Brijeg

"Jako respektabilan klub zato što svi misle da će se oni nekad raspast koliko im igrača ode, ali..."

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju veliki hercegovački derbi protiv Širokog Brijega u okviru 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski ovaj meč dočekuje s druge pozicije na tabeli i nakon pobjede u prošlom kolu protiv Slobode sa 1:0.

S druge strane Široki Brijeg je sedmi sa 12 bodova, a u prethodnom kolu klub s Pecare je remizirao u gostima protiv Posušja (2:2).

Danas je održana press konferencija mostarskog kluba na kojoj se medijima obratio trener Sergej Jakirović.

"Hercegovački je derbi uvijek jako zanimljiv i napet. Otkako sam tu dva puta smo gostovali na Pecari i ovo je prvi put da igramo pred našim navijačima. Ono što je motiv za nas jeste da im još uvijek nismo postigli pogodak što znači da su jako čvrsta ekipa i jako ih je teško pobijediti. Pokazali su karakter zadnji meč protiv Posušja gdje su gubili 2:0, a isčupali su bod. Jako respektabilan klub zato što svi misle da će se oni nekad raspast koliko im igrača ode, ali uvijek imaju neke nove momke koji dolaze i sigurno da nas čeka zahtjevan zadatak. Ali, igramo kući pred svojim navijačima i naravno da idemo na pobjedu", rekao je Jakirović i nastavio.

"Nema sigurno četiri standardan igrača od našeg prošlog okršaja. Imaju nove igrača koji se vide da su 'gladni' dokazivanja. Imaju dobrih igrača, dobrog golmana koji čupa uvijek nemoguće. Sigurno će biti zanimljiva utakmica, fokus je na nama da se mi prezentiramo što bolje da ostvarimo naš cilj".

Oglasi

"Ima svježine jer sam svjesno rotirao na meču protiv Svatovca gdje nisam bio baš miran i mislio sam da ćemo lakše to dobiti. Morao sam potrošiti neke igrače, ali šest igrača smo ciljano odmorili, a neki su igrali jer su morali. Namučili smo se, ali smo prošli. Čestitke na gostoprimstvu Svatovcu i cijela atmosfera je bila fantastična.

Stanje u ekipi?

"Bekić i Šošić su van terena. Šošić je povrijedio ligamente što je najgore što se moglo dogoditi. Slijedi mu tri do šest mjeseci pauze. Bekić će iskoristiti ovu pauzu reprezentativnu da se vrati", dodao je trener Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se na meč u prvom kolu protiv Širokog.

"Imali smo 42 udarca na gol protiv Širokog na dva meča. Falilo nam je mirnoće u završnici. Prvi meč smo izgubili sa 1:0, a 16 puta smo došli u kazneni prostor gdje nam je falio završni pas. Fali nam mirnoća u završnici i nadam se da ćemo sutra biti dosta precizniji".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Samo jako Jakire,igraj do kraja
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi