Prvi poraz Parižana

PSG-ove zvijezde su danas "ugašene"

Edmir Škorić
Teme:

PSG je doživio prvi poraz u Ligue 1 ove sezone, pošto je Rennes slavio s 2:0 pred svojim navijačima.

Nakon osam uzastopnih pobjeda u Ligi 1, PSG je danas razočarao. Iako su od početka igrali Kylian Mbappe, Lionel Messi i Neymar, gostima to nije pomoglo da izvuku barem bod na gostovanju u Rennesu.

Serija promašaja Parižana u prvom dijelu kažnjena je neposredno prije odlaska na odmor, pošto je Laborde matirao Donnarummu.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Tait na asistenciju danas posebno razigranog Labordea povećava vodstvo 2:0.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

U 68. minuti Mbappe uspijeva zatresti mrežu domaćina, ali je VAR provjerom ustanovljeno da je bio u ofsajdu. Ušao je kasnije i Icardi, ali jednostavno PSG nije danas bio na nivou i nije zaslužio da ostvari bolji rezultat.

I pored ovog poraza PSG će ostati uvjerljivo prvi sa 24 boda, dok je Rennes sedmoplasirani sa 12 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.