Nizozemac ponovo sebe brani

Koeman Laporti: S ovim igračima što imamo...

Edmir Škorić

Španski novinar Alfredo Martinez donosi neke zanimljive detalje sa posljednjeg sastanka u Barceloni.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta sastao se sa Ronaldom Koemanom kako bi razgovarali o njegovoj budućnosti nakon evidentne krize u redovima katalonskog kluba.

Nakon tog sastanka je navodno Laporta donio odluku da zadrži Koemana, mada se uporno spominju njegovi nasljednici, a Koemanu bi svaki naredni kiks mogao da bude presudan.

Nakon reprezentativne pauze Barcelona na svom terenu dočekuje Valenciju, a tri dana kasnije im u goste stiže kijevski Dinamo u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka. No, treća utakmica koja je očito dio Laportinog ultimatuma je El Clasico. Naime, Barcelona 24. oktobra na svom terenu igra protiv Real Madrida i nakon toga će očito biti poznata Koemanova sudbina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu, prema pisanju španskog novinara Martineza, Koeman je na sastanku Laporti rekao: "S ovim igračima koje trenutno imam na raspolaganju, od mene ne možeš puno više očekivati".

Opet je Koeman zaštitio sebe i za neuspjeh okrivio igrače, što je postalo uobičajeno kada je u pitanju strategija Nizozemca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.