Navijači Barcelone oduševljeni kada su vidjeli šta je Yaya Toure objavio na Twitteru

Zahvalio se katalonskom klubu

Navijači Barcelone oduševljeni kada su vidjeli šta je Yaya Toure objavio na Twitteru

Endin Čaušević

Yaya Toure je prošle godine zvanično završio svoju karijeru, a najbolje dane proveo je u dresu Manchester Cityja.

Toure je u dresu Građana igrao osam godina, a u klub je stigao na ljeto 2010. godine iz Barcelone za 30 miliona eura što se pokazalo kao odličan transfer za engleski klub.

No, tada je mnogima bilo čudno zbog čega ga je Barcelona tako lako pustila jer je pokazao da se radi o sjajnom veznjaku.

Toure je u Barceloni igrao tri godine i ostavio je veoma dobar utisak, ali Guardiola ga je neočekivano prekrižio zbog čega je on odlučio da je vrijeme za odlazak.

Ipak, Toure ne krije da mu je u Barceloni bilo odlično, a s katalonskim klubom uspio je da osvoji nekoliko titula među kojima se izdvaja trofej Lige prvaka iz 2009. godine.

Koliko poštuje Barcelonu Toure je pokazao i danas na Twitteru gdje je zaista oduševio navijače katalonskog kluba s onim što je napisao.

"Vrijeme koje sam proveo u Barceloni su među najboljim uspomenama moje igračke karijere. Klub je vjerovao u mene dok sam još bio mlad i tek sam se trebao dokazati. Uvijek ću biti zahvalan tom klubu za sve što su uradili za mene", poručio je Toure i dodao.

"Možda je ovo težak period za klub, ali ja vjerujem u Barcelonu. Uvijek sam na raspolaganju ako me klub treba jer je moje srce zauvijek uz Barcu i navijače".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Toure je u dresu Barcelone odigrao ukupno 118 utakmica, te je zabio šest golova i dodao još osam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1614932756
Jedina stvar koja ih moze usrecit u iducih 10 godina su blicevi iz proslosti
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi