Zna se koje utakmice Koeman mora dobiti ako želi ostati trener

Laporta mu očito dao ultimatum

Zna se koje utakmice Koeman mora dobiti ako želi ostati trener

E. Čaušević

Barcelona je sinoć doživjela poraz na gostovanju kod Atletico Madrida (2:0), a na udaru kritika ponovo se našao Ronald Koeman.

Katalonski klub se odavno nije nalazio u takvoj rezultatskoj kriz, a nakon blamaže u Ligi prvaka protiv Benfice ekipa Barcelone sinoć je poražena i u derbiju protiv Atletica.

Nakon ove utakmice ponovo se na žestokom udaru kritika našao Koeman za kojeg navijači Barcelone traže da što prije dobije otkaz.

Ipak, pred jučerašnji meč Joan Laporta je pružio podršku nizozemskom stručnjaku što znači da Koeman sigurno neće dobiti otkaz u narednim danima i pored dva vezana poraza.

No, na press konferenciji nakon sinoćnje utakmice i sam Koeman je priznao da više nije siguran koliko će još dugo "imati kredita" kod predsjednika katalonskog kluba.

"Ne znam koliko ću još dugo 'imati kredita' kod predsjednika. Nakon reprezentativne pauze nas čekaju tri domaće utakmice i moramo pobijediti u sve tri kako znamo i umijemo, inače...", rekao je Koeman.

Nakon reprezentativne pauze Barcelona na svom terenu dočekuje Valenciju, a tri dana kasnije im u goste stiže kijevski Dinamo u okviru trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, treća utakmica koja je očito dio Laportinog ultimatuma je El Clasico. Naime, Barcelona 24. oktobra na svom terenu igra protiv Real Madrida i nakon toga će očito biti poznata Koemanova sudbina.

S obzirom kakve rezultate pruža Barcelona u posljednje vrijeme teško je očekivati da će dobiti baš sve ove utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Kumane kralju ostani volimo te.Mozes da pobjedis penal madrid ako sudiju budu radile svoj posao bez da pomazu penal madridu
2 6
denimen9
Ja sam čuo da Kouman ni na treningu ne može pobijediti prvi protiv drugog tima. Deranje im je u El Clasicu.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi