Nakon 12. kola

Vranješ pobjegao Bilbiji, devetorica igrača "zaradila" produženu pauzu

Admin Čaušević

Većina premijerligaša je otišla na oktobarsku reprezentativnu pauzu, dok pojedini klubovi imaju obaveza u Kupu BiH. 

U srijedu će Leotar gostovati Slobodi iz Bosanskog Novog, dok će Velež igrati u Etno selu Stanišići, dok je ostalih 10 klubova već na pauzi.

Kao najbolji strijelac lige na oktobarsku pauzu otišao je Stojan Vranješ koji je u derbiju protiv Željezničara zabio svoj osmi gol u sezoni.

Najbliži kapitenu Borca je sjajni Nemanja Bilbija sa sedam golova. Vođa Plemića je bio dvostruki strijelac protiv Širokog Brijega.

Po pet golova imaju napadači tuzlanskih rivala, Sulejman Krpić (Tuzla City) i Dženis Beganović (Sloboda).

Inače, za devetoricu igrača će oktobarska pauza biti duža nego za ostale pošto su u minulom kolu zaradili po meč suspenzije.

Tako će 13. kolo propustiti: Stefan Paranos, Đoko Milović, Miloš Sekulović (Leotar), Dino Ćorić (Borac), Dominik Begić (Posušje), Dino Hasanović (Velež), Amar Beganović (Sloboda) i Ajdin Nukić (Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je otišao na pauzu kao vodeći tim lige sa 28 bodova, poenom više u odnosu na Tuzla City koji ima utakmicu manje. Treće mjesto koje vodi u Evropu sa 18 bodova drži Sarajevo. U zoni ispadanja su Posušje i Radnik.

U 13. kolu snage će odmjeriti: Leotar - Borac, Željezničar - Tuzla City, Sarajevo - Posušje, Velež - Zrinjski, Široki Brijeg - Rudar Prijedor i Sloboda - Radnik.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.