Ivković hvalio ambijent u Banjaluci: Uživao sam

Trener Plavih zadovoljan bodom

Ivković hvalio ambijent u Banjaluci: Uživao sam

E. Škorić

Gosti su vodili golom Petara Boje, ali je Stojan Vranješ kasnije postigao pogodak za konačnih 1:1.

Željezničar je večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci remizirao s ekipom Borca (1:1).

Trener Plavih, Tomislav Ivković, hvalio je ambijent na Gradskom stadionu, a zanimljivo da se dotakao i Milorada Dodika te Vice Zeljkovića. Prvi je član Predsjedništva BiH, a drugi predsjednik Nogometnog saveza BiH i bivši predsjednik Borca.

"Ambijent je bio fantastičan, bilo je puno publike, bilo mi je zaista drago kad vidim sportskog čovjeka, bez obzira što je iz politike, gospodina Milorada Dodika da dođe na utakmicu i navija za svoj klub. Za mene je to fantastično i uživao sam u tome, i svi ostali koji su ga pratili. Vidim da je na tribinama bio i predsjednik Saveza (Vico Zeljković, op.a.), svaka im čast i jednom i drugom i to je dokaz kolika je važnost ove utakmice, koliko cijene igrače i sve one koji su bili na današnjoj utakmici", istakao je Ivković.

Što se same utakmice tiče, Ivković je na press konferenciji kazao:

"Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na ponašanju, borbenosti i htijenju, zaista su dali maksimum. Bio je pravi derbi, možda smo mi za jezičak bili bolji, možda smo mogli dovesti utakmicu da uzmemo tri boda. Moram pohvaliti svoje igrače koji su prvi put igrali derbi".

"Mi smo očekivali da Borac u drugom poluvremenu podupla bokove, da se dignu i bekovi i krila. Dogovorili smo se da nećemo mijenjati, međutim, Borac nas je prisilio da zatvorimo bokove u tome smo uspjeli, a bili smo opasni na kontranapad, ali falio nam je završni pas da kaznimo Borca. Nakon svega mislim da je remi najrealniji", dodao je Ivković.

Osvrnuo se kratko i na suđenje na ovom meču.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam nikakve zamjerke za suđenje, mislim da su se sudije uklopile u cijeli ambijent koji je bio fantastičan", dodao je Ivković na kraju press konferencije, prenosi Srpskainfo.

Uslijedit će sada reprezentativna pauza, a sredinom oktobra nastavlja se Premijer liga utakmicama 13. kola. Plavi će ugostiti Tuzlu City, Borac putuje u Trebinje Leotaru.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

shokato
Uzivao si dok su FAŠISTI psovali svetinju i klub ,uzivao si u sudjenju ...hmmm zanimljivo ....rekao sam ja davno je tebi bilo vrijeme da se vratis odakle si i dosao
31 15
kostro
Oni nisu dosli radi borca vez zbog Zelje sto je iz federacije,mislili su da borad lagano dobiti pa da se nasladjuju ali uzalud
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi