U Zrinjski je stigao Vinicius Araujo, ali ne onaj koji je nastupao za Valenciju

O. Lekić

Brazilski fudbaler Vinicius Araujo stigao je na probni rad u Zrinjski, no ipak se ne radi o nekadašnjem fudbaleru Valencije, Huesce i Zaragoze, kako smo ranije napisali.

Naime, prije tri dana u Mostar je stigao igrač istog imena i prezimena i priključio se treninzima višestrukog bh. prvaka.

Ipak, ne radi se o iskusnom 28-godišnjem fudbaleru koji je između ostalog svojeveremno nastupao za omladinske selekcije ovog kluba.

Vinicius Araujo koji je stigao na probni rad u Zrinjski dolazi iz Brazila i nikada nije nastupao u Evropi, a posljednji klub čiji dres je nosio je Coritiba B.

Igra na poziciji lijevog i desnog boćnog, a u dosadašnjoj karijeri nastupao je još za Campinense, Concordiju i omladinske selekcije Coritibe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.