Vinicjus Araujo stiže u Premijer ligu BiH?

Pregovori pri kraju

Vinicjus Araujo stiže u Premijer ligu BiH? · Saznajemo

H. Zilić

Zrinjski bi trebao dobiti veliko pojačanje pred nastavak sezone u Premijer ligi BiH.

Prema saznanjima našeg portala dres Plemića bi trebao nositi Vinicijus Araujo, brazilski fudbaler koji ima 28 godina, a posljednji klub mu je bila japanska Yamagata. Navodno su pregovori u završnici.

Pomenuti fudbaler je imao zapaženu karijeru. Nosio je dres belgijskog Standarda iz Liega, Valencije, Huesce i Zaragoze u Španiji, a u Brazilu je igrao za neke od najpoznatijih klubova kao što su Curzeiro i Vasco de Gama.

Imao je kratku epizodu u ekipi Sport Recife.

Za olimpijsku U23 reprezentaciju Brazila skupio je četiri nastupa i postigao tri gola, a nosio je i dres U20 selekcije Brazila za koju je upisao deset nastupa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trenutna vrijednost ovog fudbalera je 600.000 eura prema pdoacima transfermarkta, čime će postati i jedan od najskupljih fudbalera u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Interesantno da se pomeuti fudbaler ranije dovodio i u vezu sa banjalučkim Borcem.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

UM1905ZM
Zna se tko je najtrofejniji klub od nastanka zajednicke lige!
7 19
Erikdier21
Ehh ako je doš'o do naše lige znači da mu je karijera u velikom usponu
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi