FOTO: The Sun

Javnost u Engleskoj šokirana

Skandal u Premiershipu: Bio želja velikana, a sinoć priveden zbog seksualnog zlostavljanja

Haris Zilić

Skandal u engleskom Premierhsipu, a glavna uloga pripala je fudbaleru Brightona Iyesu Bissoumi.

Jedan od najboljih veznjaka Premiershipa uhvaćen je kasno sinoć u noćnom klubu gdje je navodno seksualno zlostavljao studenticu koja se nalazila u istom klubu.

Bissouma je zajedno sa prijateljem odmah priveden u policijsku stanicu na saslušanje, a ovo je sigurno skandal o kkojem će brujiti engleska sportska javnost jer je riječ o fudbaleru koji je ovo ljeto bio velika želja najvećih ostrvskih klubova među kojima su najglasniji bili Liverpool i Manchester United.

Bissouma će biti sankcionisan za svoje ponašanje, a policija će odrediti dalje korake. Pitanje je i šta će biti sa Bissoumom u narednim mečevima Brightona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pomenuti fudbaler je i ranije imao ispada, a znao je i davati izjave koje su nailazile na lavinu komentara.

"Ne želim da budem argonantan, ali mislim da sam najbolji vezni fudbaler u ligi. Osjetim to u svojoj igri, energiji koju posjedujem na terenu. Ima stvarno dobrih igrača, ali trenutno mislim da sam najbolji", rekao je nedavno Bissouma.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.