Uvezao nekoliko dobrih partija i odmah tvrdi da je najbolji: "Ne želim biti arogantan"

Igrač za kojeg mnogi nisu čuli

Uvezao nekoliko dobrih partija i odmah tvrdi da je najbolji: "Ne želim biti arogantan"

A. Čaušević

Engleski Premiership je već godinama najjača fudbalska liga. Na Ostrvu igraju mnog najbolji igrači današnjice te je konkurencija zaista žestoka. 

Praktično svake sezone se pojavi tim koji "prkosi" onim najbogatijim. Na startu ove takmičarske godine to je Brighton.

Brighton je u prvih pet gola upisao četiri pobjede, a najbolji igrač te ekipe je 25-godišnji Yves Bissouma.

Kevin De Bruyne, Paul Pogba, Fabinho, Jorginho, N'Golo Kante su samo neki od sjajnih veznjaka koji igraju u Premiershipu, ali Bissouma tvrdi da je bolji od njih.

"Ne želim biti arogantan, znam da u Premiershipu igra mnogo odličnih veznjaka, ali prema mom mišljenju ja sam najbolji od svih."

"Takvo razmišljanje mi pomaće da imam samopouzdanja i prave energije da radim naporono i pokažem ljudima da sam u pravu."

Oglasi

U prilog reprezentaivcu Malija ide i podatak da je fudbaler sa najviše napravljenih startova od početka sezone 2020/21.

Bissouma je rođen Obali Slonovače, ali je odrastao u Maliju. U Evropu je stigao kao 13-godišnja kada je napustio svoje roditelje kao jedan od najtalentovanijih dječaka u lokalnoj akademiji.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bilo je dana kada sam želio da prestanem trenirati jer mi je bilo jako hladno rukama i nogama", prisjetio se prošle godine Bissouma o svom početku na Starom kontinentu.

Seniorski fudbal je počeo igrati u Lilleu gdje mu je priliku dao Marcelo Bielsa. Član Brightona je od 2018. godine gdje je stigao za 17 miliona eura.

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Ponovo naslov jedno, clanak drugo, izvor trece. "3 u 1 - A. Čaušević"
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi