FOTO - EPA

Izjava bivšeg francuskog reprezentativca neće se dopasti Messiju

Adnan Beganović

Dolazak Lionela Messija u PSG je sasvim sigurna fudbalska priča godine.

Francusko prvenstvo je dolaskom po mnogima najboljeg svjetskog fudbalera mnogo dobilo, a Messijev transfer u PSG komentarisao je i nekadašnji odbrambeni fudbaler Valencije i Seville, koji sada nastupa za Troyes, Adil Rami.

Rami se u španskom prvenstvu mnogo puta susretao sa Messijem i smatra da je francusko prvenstvo sada na jednom višem nivou.

"Naše prvenstvo je doseglo novi nivo i jako sam sretan zbog toga. Ljudi vam čestitaju kad se vratite u ovu ligu. Prije nije bilo tako. PSG je vrijedan svake pohvale. Oni nisu neprijatelji, već protivnici, nemojmo se zbuniti.

S igračima poput Lionela Messija i Sergia Ramosa, Ligue 1 je procvjetala. Marseille je također započeo novi ciklus sa Sampaolijem, ima mnogo pridošlica. I ne zaboravimo na Lyon . Prvenstvo se kreće u dobrom smjeru. Nadajmo se da će ovo motivirati mlade ljude da ostanu, a ne odlaze", rekao je Rami.

Nastupajući sa Valenciju i Sevillu 12 puta je igrao protiv Barcelone sa Messijem u sastavu i nijednom nije osjetio slast pobjede.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Da, nikada nisam pobijedio, ali bila su tri remija, plus imam 4 ili 5 njegovih dresova. Možda je čudno to što je Sevilla pobijedila Barcelonu 2:1 kada sam bio povrijeđen", rekao je Rami i nastavio:

Ali 12 utakmica ... Bio je predobar. Uvijek se našao iza mene, nekako izvan igre, pa se polako vratio, stigao do sredine terena, a onda se opet počeo kretati prema naprijed. Bilo je impresivno. Sada je u većoj mjeri postao playmaker, pa je defanzivcima postalo lakše, mogu čekati. Mislim da nije sposoban za takve slalomske kretnje kao prije".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.