Tebas objasnio kako je Barcelona mogla zadržati Messija: "Perez stoji iza svega..."

Laporta odustao u posljednji trenutak

Tebas objasnio kako je Barcelona mogla zadržati Messija: "Perez stoji iza svega..."

E. Čaušević

Barcelona je ljetos šokirala svoje navijače objavom da nisu u mogućnosti ponuditi Lionelu Messiju novi ugovor.

Messi je imao namjeru da produži saradnju s katalonskim klubom i sve je već bio dogovorio, ali je na kraju klub sve šokirao objavom da mu ne mogu ponuditi novi ugovor.

Barcelona se nalazi u velikim finansijskim problemima, a sve je pogoršala i La Liga koja je uvela striktna pravila oko toga koliko katalonski klub može trošiti na plate svojih igrača.

Zbog toga nije bilo mogućnosti da Messi produži svoj ugovor iako je ranije već sve dogovorio s Barcom.

Na velikom udaru našao se prvi čovjek La Lige, Javier Tebas, kojeg su mnogi optužili da je to osveta Barceloni zbog Superlige. Nakon Cristiana Ronalda La Liga je izgubila i Messija čime je popularnost iste drastično pala.

No, Tebas je danas izjavio da je Barcelona imala dva načina da zadrži Messija, ali ih nisu iskoristili. Joan Laporta je imao ponudu da proda TV prava na čak 50 godina i potpiše CVC, ali to nije uradio.

"Večerao sam s Laportom u njegovoj kući i htio je potpisati CVC. Na kraju ga je Florentino Perez nagovorio da to ne uradi. Laporta me požurivao da ga potpiše jer je Messi bio sve nervozniji što nije produžio ugovor. Onda mi je Laporta rekao da on ima svoj stav i da ne može prodati klub tako lako, ali sam siguran da je Perez iza svega toga", priča Tebas i nastavlja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bio je dogovor da Barcelona, ako potpiše CVC, može dio novca dobiti za plate čime bi Messi sigurno ostao, ali se to nije desilo. Čak i da nisu potpisali CVC Messi je mogao ostati da Barcelona nje dovela igrače poput Depayja i Aguera. Da nisu doveli ta neka pojačanja Messi je mogao ostati".

Barcelona je uz Real Madrid i Athletic Bilbao jedina koja nije pristala da potpiše CVC dokument.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

denimen9
Gledao sam protiv Rennesa, taj Messi i nije neki igrač, ne znam zašto tolika halabuka oko njega
0 15
Kladionicar_iz_mira
Koga boli *****
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi