FOTO: EPA

Laporta ima plan

Neymar se vraća u Barcelonu?

Haris Zilić

Barcelona je u rezultatskoj krizi, ne pruža igre na kakve su navijači navikli, ali bez obzira na navedeno Ronald Koeman je dobio podršku predsjednika Laporte.

Laporta je najavio i promjene na ljeto, a kako ugledna "Marca" prenosi, već je krenuo u razgovore sa Neymarom oko mogućeg povratka na Camp Nou.

Dolazak Messija, napravio je "gužvu" u napadu PSG-a, gdje su još Mbappe, Neymar, tri zvijezde su i teret na platnom spisku bez obizra koliko je moćna kasa Prinčeva.

Laporta je izjavio da je Neymar raspoložen za dalje i konkretnije razgovore i da ne krije želju da se vrati u klub koji je napustio 2017. godine.

Sve ovo je na dugom štapu i u Barceloni moraju dobro razmisliti kakav će potez povući, gledajući i trenutnu finasijsku kosntrukciju koja nije baš bajna u katalonskom gigantu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Trentuno je podmlađivanje ekipe, ali svjesni su svi u klubu da i ti mladi momci pored sebe moraju imati nekoliko iskusnih igrača i neku zvijezdu, a Laporta smatra da bi povratak Neymara bio pola odrađenog posla.

Ipak, cijela priča je na velikom oprezu jer Brazilac sa PSG-om ima važeći ugovor do 2025. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.