Suarez je znao koga Barca treba dovesti umjesto njega, ali su ga ignorisali i to im se osvetilo

Znao je da se radi o velikom potencijalu

Suarez je znao koga Barca treba dovesti umjesto njega, ali su ga ignorisali i to im se osvetilo

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez prije godinu dana napustio je Barcelonu i prešao je u Atletico Madrid.

Suarez je briljirao u dresu katalonskog kluba u kojem je proveo šest sezona, a potom su ga čelnici Barcelone odlučili prodati iako to niko nije mogao očekivati.

Urugvajac je godinu dana kasnije odlučio govoriti o svemu što se dešavalo i otkrio je da ga je Ronald Koeman telefonskim pozivom odlučio obavijestiti da više ne računa na njega.

"Telefonski poziv je trajao 40 sekundi. Ne može se na takav način otjerati legenda kluba. Rekao mi je da nisam u njegovim planovima, ali nije imao konkretan razlog za to. Nije imao petlje reći je li to njegova odluka ili odluka kluba. Volio bih da sam ostao u Barceloni i spustio bih platu da su to tražili", rekao je Suarez.

On je prošlog vikenda bio strijelac jednog gola u pobjedi protiv Barcelone (2:0), te nije slavio pogodak, ali je pogledao ka Koemanu koji je bio na tribinama i gestikulirao mu telefonski poziv.

Nakon utakmice protiv Barcelone čini se da je Suarez odlučio u potpunosti da otvori dušu. Poručio je da je i na odlasku iz kluba brinuo o onome što se dešava i pokušao je pomoći.

Suarez je izjavio da je predložio klubu koga trebaju dovesti kao njegovu zamjenu, ali ga oni nisu poslušali. Barcelona je imala nekoliko čudnih transfera nakon toga, a adekvatne zamjene za Suareza i dalje nema.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Predložio sam im da pokušaju dovesti Darwina Nuneza dok je još igrao na Almeriju. Učinio mu se kao veoma zanimljiv igrač, ali su oni to odbili. Rekli su da je u Almeriji i da je previše mlad za Barcelonu. Eto, prije nekoliko dana briljirao je protiv Barcelone u Ligi prvaka za Benficu", rekao je Suarez i dodao.

"Dok je bio u Almeriji mogli su ga dovesti za 15 ili 20 miliona eura, a sada ako ga žele dovesti iz Benfice moraju dati 100 miliona eura. To najbolje pokazuje kakva transfer politika je vladala u klubu prethodnih godina".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi