Suspendovana čak šestorica fudbalera

Velikan ostao bez pola tima: Nezapamćeni haos ih koštao žestoke suspenzije

Midhat Šljivak

Igrači i treneri argentinskog velikana Boca Juniorsa dobili su žestoke kazne za nerede nakon meča protiv brazilskog Atletico Mineira.

Boca je eliminisana iz Copa Libertadores od brazilskog kluba nakon penala, a nakon utakmice desio se žestok obračun izvan terena.

Izrevoltirani igrači Boce su nakon utakmice bacali metalnu ogradu i sve što im se još našlo pri ruci na domaće fudbalere.

Potom su pokušali ući u svlačionicu domaćina. Reagovalo je osiguranje, izbila je tuča, a zatim se u sve uključila i policija.

Nekoliko igrača Boce završilo je u policiji na ispitivanju. Pušteni su kući uz intervenciju argentinske ambasade, ali nisu izbjegli žestoke kazne južnoameričke Fudbalske federacije (CONMEBOL).

Šestorica fudbalera dobili su žestoke suspenzije. Šest utakmica u klupskim takmičenjima u Južnoj Americi suspendovani su Sebastian Villa i Cristian Pavon.

Na pet utakmica suspendovan je Marcos Rojo, četiri utakmice će pauzirati Carlos Izquierdoz, Diego Gonzales tri, a dvije utakmice Diego Gonzalez.

Članovi Upravnog odbora Raul Cascini i Marcelo Delgado suspendovani su na dvije godine, pomoćni trener Leandro Somoza dobio je šest utakmica suspenzija, a trener golmana Fernando Gayoso tri utakmice.

Bez kazne su prošli Norberto Briasco i Carlos Zambrano, a izrečena je ukupna novčana kazna od 260.000 američkih dolara.

Boca će tako u klupskim takmičenjima u narednoj sezoni biti bez pola tima u većini utakmica i to će svakako biti veliki udarac za ovaj klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.