Vožene kvalifikacije za VN Turske

Hamilton osvojio pol poziciju, ali će startati daleko od prvog mjesta

Admin Čaušević

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton osvojio je pol poziciju u kvalifikacijama za Veliku nagradu Turske koje su vožene na stazi Istanbul Park. 

Hamilton je svoj najbolji krug odvezao s vremenom 1:22.868 što je ujedno i rekord staze. Ovo mu je bila 102. pol pozicija u karijeri.

Međutim iako je ostvario najbolje vrijeme na kvalifikacijama Britnac će u nedjeljnoj trci startati kao 11. zbog određenih promjena na svom motoru.

Tako će sutra prvi krenuti njegov timski kolega Valtteri Bottas koji je danas bio drugi, a zatim slijede Max Verstappe iz Red Bulla i Ferrarijev Charles Leclerc.

U top 10 danas su još završili Pierre Gasly, Fernando Alonso, Sergio Perez, Lando Norris i Yuki Tsunoda.

Utrka u nedjelju se vozi od 14 sati po centralnoevropskom vremenu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.