Hamilton kažnjen zbog promjene motora na bolidu Mercedesa

Kazna od deset mjesta

Hamilton kažnjen zbog promjene motora na bolidu Mercedesa

E. Čaušević

Ovog vikenda očekuje nas utrka za Veliku nagradu Turske i nastavak borbe Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappena.

Nakon dvije sedmice pauze Formula 1 se vraća ovog vikenda i to utrkom za Veliku nagradu Turske koja nas čeka ove nedjelje.

Danas je na rasporedu prvi trening, a već sutra nas očekuju kvalifikacije za ovu utrku.

Mnogi s nestrpljenjem očekuju nastavak borbe Hamiltona i Verstappena koji će se sigurno do zadnje utrke boriti za titulu prvaka svijeta.

No, zanimljivo da je Hamilton pred ovu utrku odlučio promijeniti motor na svom bolidu zbog čega je kažnjen kako to nalaž pravila.

Naime, Hamilton će dobiti kaznu od deset mjesta na startu utrke, a koji će startati u nedjelju znat će se nakon sutrašnjih kvalifikacija.

Top Komentari

Toniche
Za istu stvar Verstappen kažnjen da starta sa zadnje pozicije.. Hah koja smijurija..
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije