Svečana utakmica

Nevjerovatna pobjeda Širokog Brijega

S. Mlaćo
Nogometaši Širokog Brijega reprezentativnu pauzu iskoristili su za odigravanje prijateljskih utakmica.

Poraženi su jučer od Cibalije, a danas su u Vukovaru odigrali meč sa NK Zrinjski Drenje.

Ekipa Jure Ivankovića slavila je sa čak 14:0, a susret je odigran dva puta po 30 minuta.

Uz jedan autogol domaćih, četiri pogotka „svojima“ postigao je Ivan Ikić, dva pogotka dodali su Marijan Ćavar, Valentino Vujinović i Tin Jurica, a po jedan Toni Kolega, Božo Prusina i David Martić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Neposredno pred početak utakmice Ivan Ikić je u ime NK Široki Brijeg domaćinu i predsjedniku kluba iz svoga rodnog mjesta Franji Petenjaku uručio donaciju premijerligaša i svoj dres potpisan od strane svih suigrača.

NK Široki Brijeg: Puljić, Ravlija, Brekalo, Musa (od 31. Lasić), Martić, Mašić (od 31. Prusina), Jurica, Kolega, Ćavar, Ikić (od 41. Planinić), Vujinović. Trener: Jure Ivanković

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.