A trebao je biti derbi: Zrinjski razbio neprepoznatljivi Široki i zasjeo na prvo mjesto!
Sjajni Bilbija s dva gola vodio je Plemiće do pobjede u hercegovačkom derbiju

Rutinska pobjeda Plemića

A trebao je biti derbi: Zrinjski razbio neprepoznatljivi Široki i zasjeo na prvo mjesto!

S. Grebović, foto: V. Bernadić

Zrinjski je večeras na svom terenu lako, sigurno i uvjerljivo slavio protiv Širokog Brijega rezulatom 4:0.

Po pravilu su dueli ova dva rivala donosila uzbudljive mečeve, sa dosta golova i preokreta, međutim, to večeras nije bio slučaj.

Večerašnji dvoboj Zrinjskog i Širokog Brijega bio je jednosmjerna ulica u kojoj smo ime pobjednika mogli naslutiti već nakon 28 minuta igre.

Plemići su bukvalno od prve minute krenuli napadački, a do gola su mogli već u tridesetoj sekundi kada je za malo pored gola šutirao Kamenar.

U 12. minuti po prvi put se zatresla  mreža Širokog, a strijelca nije teško pogoditi. To je naravno Nemanja Bilbija koji je loptu zakucao u mrežu glavom nakon ubačaja Ćorluke.

Samo četiri minute kasnije golman Miškić je ponovo morao vaditi loptu iz mreže, a novi gol je postigao nevjerovatni Bilbija. Loptu mu je glavom spustio Savić, a on je zakucao u mrežu za uduplanje prednosti.

Oglasi

To je bio njegov 97. premijerligaški gol i čini se da je samo pitanje vremena kada će stići do jubilarnog 100. pogotka u elitnom razredu bh. fudbala.

Gosti jednostavno nisu ličili na sebe. Brza dva gola kao da su ih ošamutila što Plemići još jednom koriste.

Opis nije dostupan

Bašić je izveo jedan slobodnjak iskosa sa nekih 20-ak metara, a lopta prošla pored nekoliko igrača i završila u mreži. Zaista neshvatljiva reakcija odbrane Širokobriježana.

Nastavak je donio istu sliku na terenu. Gosti kao da nisu bili zainteresovani za igru večeras pošto niti jednom nisu uspjeli ni da ugroze Soldu.

Oglasi

U listu strijelaca se u desetoj minuti nastavka upisao i Jakovljević koji je pogodio glavom nakon ubačaja mladog Bašića.

Do kraja meča Zrinjski je rutinski priveo meč kraju i stigao do novog trijumfa kojim je preuzeo lidersku poziciju sa 27 bodova i sada ima dva više od Tuzle City koja ima dvije utakmice manje.

U narednom kolu se igra mostarski derbi, dok će Široki dočekati Rudar Prijedor na svojoj Pecari.

Premijer liga BiH, 12. kolo

Zrinjski - Široki 4:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Soldo, Barišić, Bašić, Ćorluka, Savić, Jakovljević, Memija, Juranović, Kamenar, Tičinović, Bilbija.

Široki Brijeg: Miškić, Medić, Obšivač, Čuljak, Mašić, Mujan, Blagaić, Vukoja, Lukić, Begić, Jurić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Icardi072
Bez dileme, Nemanja je najbolji igrac lige!
23 6
Sole
Bilbija strasan igrac svaka cast
14 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi