Trebao da ide u Inter

Schweinsteigeru je transfer upropastio Alexander Hleb: "Moji koferi bili su spremni..."

Edmir Škorić

Bivši njemački reprezentativac Bastian Schweinsteiger je 2008. godine bio na pragu da napusti Bayern, ali je u posljednji čas ipak propao transfer.

Umirovljeni njemački veznjak Bastian Schweinsteiger, koji nakon završetka karijere živi u SAD-u, otkrio je u intervjuu za ARD da je njegova karijera mogla ispasti potpuno drugačije.

Naime, on je 2008. godine, kada je već igrao za Bayern, imao je mogućnost prelaska u milanski Inter, ali na kraju je sve propalo.

"Moji su koferi već bili spakirani za put u Milano. Jurgen Klinsmann bio je trener, a Bayern je želio drugog igrača", rekao je Schweinsteiger.

Taj 'drugi' igrač bio je Alexander Hleb, koji je bio blizu prelaska u Bayern, ali je Bjelorus na kraju odabrao Barcelonu i u Minhenu su odlučili da zadrže Schweinsteigera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Schweinsteiger je skoro kompletnu karijeru proveo u Bayernu (od 2002. do 2015. godine), da bi kratko igrao u Manchester Unitedu, a posljednje sezone proveo je u Chicago Fireu.

Trenutno uživa u penziji u društvu supruge Ane Ivanović, nekada slavne srbijanske teniserke.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.