Amerikanac će postati nova 'devetka' Bayerna: "Podsjeća na mladog Edina Džeku"
Foto - EPA

Ricardo Pepi 'na radaru' Bavaraca

Amerikanac će postati nova 'devetka' Bayerna: "Podsjeća na mladog Edina Džeku"

M. Šljivak

Minhenski Bayern polako se priprema za život bez poljskog napadača Roberta Lewandowskog (33).

Čuveni Poljak porušio je gotovo sve rekorde u dresu Bayerna, ali bi ovo vrlo lako mogla biti njegova posljednja sezona u Minhenu.

Iako je ugovorom za klub vezan do 2023. godine, Lewandowski bi mogao otići već narednog ljeta, a Bayern je već pronašao momka kojeg žele vidjeti u dresu sa brojem devet.

To je talentovani američki napadač Ricardo Pepi (18), koji je oduševio skaute Bayerna i navodno bi on mogao postati nova devetka kluba.

The Athletic navodi kako u Bayernu vjeruju da bi se ovaj 18-godišnjak perfektno uklopio u sistem bavarskog kluba, gdje e već boravio na probi.

Oglasi

"Tokom probe u Minhenu, treneri su bili impresionirani. Jedan od trenera je rekao da ga podsjeća na mladog Edina Džeku. Bayernovi skuati su prije tri godine istakli da Pepi može postati vrhunski profesionalac", piše The Athletic.

Bavarci su željeli da zadrže Pepija. Ipak, MLS tim Dallas ga nije pustio i on se vratio u Sjedinjene Američke Države.

Pepi je bio impresioniran onim što je doživio u Minhenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"To je bilo jedno od najboljih iskustava u životu. Ovakvi trenuci se pamte i tako rasteš kao fudbaler. Pripremili su me dobro za povratak u Dallas", rekao je Pepi.

Ovaj 18-godišnjak odigrao je 69 utakmica u MLS-u, a imao je i sjajan debi za američku reprezentaciju i zabio je gol u meču protiv Hondurasa.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi