Gosti su bili u nevjerici nakon jedanaesterca u 11. minuti

Da li je Zvijezda oštećena i u Orašju?

O. Lekić
U NK Zvijezda Gradačac imaju dosta zamjerki na suđenje u novoj sezoni Prve lige FBiH.

Tim iz Gradačca tek je na devetom mjestu, a nakon incidenata poslije meča sa FK Goražde suspendovan je i stadion Banja Ilidža, te izrečene i novčane kazne pojedincima iz kluba.

Zvijezda je u prošlom devetom kolu gostovala kod ekipe Orašja i doživjela poraz 2:0.

Nisu Vidović i društvo bili na nivou, ali smatraju da su itekako oštećeni.

Orašje je povelo već u 11. minuti pogotkom Stefana Janjića, uz mnogo negodovanja sa klupe Zvijezde, ali i ostalih struktura ovog kluba koji su pratili meč na stadionu Goal.

Iz Zvijezde su prvi tražili faul od strane jednog domaćeg igrača, no to se nije desilo, igra se nastavila, a zatim je glavni sudija na  vidljivu asistenciju pomoćnika Bilješka pokazao na bijelu tačku.

Gosti su smatrali da je domaći igrač teatralno pao te su u nevjerici bili nakon što je pokazano da se radi o faulu, u ovom slučaju i  jedanaestercu. Orašje je u drugom dijelu postiglo još jedan pogodak i slavilo 2:0.

Pogledajte dvije sporne situacije i prosudite sami.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.