Orašju puni plijen,  "nula" u Tomislavgradu, velika pobjeda Igmana

Prva liga FBiH, 9. kolo

Orašju puni plijen, "nula" u Tomislavgradu, velika pobjeda Igmana

A. Čaušević

Utakmice 9. kola Prve lige FBiH igrane su po teškim uslovima zbog lošeg vremena i kiše u svim dijelovima naše zemlje. 

Do vrlo važne domaće pobjede stiglo je Orašje koje sa sigurnih 2:0 pobijedila Zvijezdu iz Gradačca i to s po golom u oba poluvremena.

Već u 11. minuti sviran je penal za domaće kojeg je u gol pretvorio Janjić, dok je Vujić u nastavku postavio konačan rezultat.

Kiša je padala tokom cijelog meča Tomislavgrad - Rudar Kakanj. Igralo se uglavnom između dva kaznena prostora, teren je bio težak za igru, a na kraju je završeno 0:0.

I Bihaću na meču Jedinstvo - Igman Konjic viđena su četiri gola. Na kraju su slavili gosti rezultatom 1:3.

Jedinstvo je moglo povesti u uvodnim minutama, međutim sjajni Ćeman je skinuo penal Hadžiću. Kazna je stigla preko Zukića koji pogađa za 0:1.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sredinom drugog poluvremena Bišćani su uspjeli izjednačiti preko Kadrića, ipak Bibić se pobrinuo da gosti ponovo povedu.

U samom finišu meča Igman je stigao do trećeg gola i tako slavio zaista veliku pobjedu s konačnih 1:3.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi