Foto - EPA

Bilo je žestokih sukoba u Unitedu

Evra otkrio: "Posvađao sam se sa Vidićem, nismo razgovarali tri mjeseca

M. Šljivak

Nekadašnji francuski fudbaler Patrice Evra otkrio je kako je tokom boravka u Manchester Unitedu imao žestoku svađu sa Nemanjom Vidićem.

Oba fudbalera došli su u United u zimskom prelaznom roku u sezoni 2005/2006 i imali su težak period adaptacije.

Evra je istakao da je ima veliko poštovanje prema Vidiću i da su veliki prijatelji, ali da nije sve bilo dobro u njihovom odnosu u prošlosti.

"Prošli smo kroz dosta toga skupa i imam veliko poštovanje prema njemu, ali iskreno, jednom smo se posvađali i nismo razgovarali tri mjeseca", rekao je Evra i dodao je:

"Igrali smo zajedno, a nismo progovarali. Ništa nismo govorili ni na terenu. Zbog toga je Sir Alex morao Ferninanda staviti bliže meni".

"Nismo razgovarali tri mjeseca da bi mi nakon jedne utakmice Vidić prišao i 'nabacio mi peticu'. Svi su odahnuli nakon toga. Volim tog čovjeka", rekao je Evra.

Svađa među saigračima nastala je nakon domaćeg poraza od Liverpoola sa 3:0 i meča u kojem je Vidić isključen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je optužio Evru da izbjegava igrati odbranu i da mu otežava situaciju, što je razljutilo Francuza i došlo je do sukoba koji je kasnije ipak riješen.

Oba fudbalera su na Old Traffordu osvojila apsolutno sve i članovi su jedne od najboljih generacija Uniteda koja se ikada pojavila.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.