Press konferencija Slobode

Žižović pred meč protiv Radnika prvo pričao o reprezentaciji BiH: "Ovo vraća nadu..."

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode sutra na svom terenu igraju protiv Radnika meč 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Nakon reprezentativne pauze nastavlja se takmičenje u najjačem rangu bh. fudbala i očekuje nas nekoliko zanimljivih duela.

Sloboda će sutra pred svojim navijačima dočekati Radnik i pokušati prekinuti niz od sedam mečeva bez pobjede.

S druge strane Radnik stiže u tuzlu nakon poraza od Leotara i jasno je da klub iz Bijeljine želi da dođe do bodova kako bi se pomjerio sa začelja tabele.

Pred sutrašnji meč održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim medijima objavio trener domaćeg tima Mladen Žižović.

"Nakon 14 dana za nas prijeko potrebne pauze s obzirom da smo pokazivali već određene znake umora dolazi nam nova prvenstvena utakmica. Prije nego što počnem da pričam o Radniku i sutrašnjoj utakmici prvo da čestitam reprezentaciji BiH na zaista dvije sjajne utakmice i ova igra vraća nadu u bolje sutra bh. fudbala generalno. Nadam se da ćemo i u prvenstvu pričati o nekim lijepim stvarima i da je ovo što je bilo iza nas samo jedna epizoda koja je bila prolazna i da ćemo od sutra pričati o lijepim stvarima kako u klupskom fudbalu tako i u reprezentaciji", reko je Žižović, a zatim se osvrnuo na meč protiv Radnika.

"Naravno da je bitna utakmica za oba tima. Radnik u nezavidnoj poziciji s obzirom na broj bodova koji su osvojili. Imaju jedan način igra koji već gaje od početka prvenstva sa tri igrača u zadnjoj liniji i sa sedam igrača u zonskoj odbrani. Mi ćemo pokušati da to probijemo na jednom teškom terenu na kojem i treniramo. Nadam se da ćemo i uspjeti i imamo jedan određeni pritisak jer nismo jedan duži period ostvarili pobjedu. Igrači su spremni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo, nadati se da će dati svoj maksimum jer su dobro radili i trenirali".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Fokusirali smo se na određene taktičke treninge, sutra nećemo moći računati samo na kartoniranog Amara Beganovića i još nedovoljno spremnog Eldara Hasanovića. Pozivam navijače da nam daju podršku koja je potrebna ekipi. Imamo sjajnu objektivnu tuzlansku publiku koju zaista nisam vidio u nekom klubu u nekoj bližoj prošlosti. Vratiću se na taj poraz od Sarajeva gdje su ispratili momke desetominutnim aplauzom, zaista jedna pohvala i to je nešto upečatljivo i želimo sutra da im se odužimo kvalitetnom igrom i nadam se pobjedom".

Podsjećamo, utakmica između Slobode i Radnika igra se utra na stadionu Tušanj sa početkom u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.