I FK Sloboda osudio napad na mladog člana FK Tuzla City

Potez za pohvalu, odgovorni moraju reagovati i pronaći huligana ili više njih

I FK Sloboda osudio napad na mladog člana FK Tuzla City

S. Mlaćo
I FK Sloboda osudio je napad na mladog člana omladinske škole FK Tuzla City.

Naime, jedan od dječaka, član pionirske selekcije Tuzla City,  napadnut je na ulici poslije nedjeljnog meča FK Tuzla City – FK Sarajevo, a povod je bila klubska trenera u kojoj je bio.

"Ovom prilikom očekujemo od policijskih organa da pronađu vinovnike ovog napada i da ih izvedu pred lice pravde te da odgovaraju za ovaj sraman čin.

U našem klubu trenira više od 200 tuzlanske djece koji također predstavljaju ovaj grad na najbolji način a napadnuti dječak je također jedan od njih.

Nadamo se da se ovakvi događaji više neće nikome ponoviti a da će i drugi pojedinci i udruženja također osuditi ovaj napad", navodi se u saopštenju FK Tuzla City sinoć.

Sada su se oglasili i iz FK Sloboda.

“Nakon što se pojavila informacija da je poslije nedjeljne utakmice FK Tuzla City fizički napadnut član njihovog kluba, četrnaestogodišnji dječak, FK Sloboda oštro osuđuje svaki vid netrpeljivosti i mržnje koji se iskazuju kroz verbalne i neverbalne napade, a koje uzrokuju obilježja sportskih klubova.

FK Tuzla City i FK Sloboda su klubovi nastali u našem gradu i sva djeca koja pripadaju jednom ili drugom timu su naša djeca - djeca sjeveroistočne Bosne. Ono čemu težimo jeste fer i korektna igra na terenu, a prijateljstvo i podrška van njega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Očekujemo od policijskih službenika da što prije pronađu napadača koji će odgovarati za svoje postupke, a građane, naše navijače i sve oni koji se osjećaju dijelom crveno - crne porodice molimo da nastave njegovati pravi sportski duh i da time šalju jasnu poruku iz ovog dijela države - u sportu nema mjesta za vandalizam.

Dječaku Tuzla City -a u ime cijelog kluba želimo brz oporavak, a sve pojedince i druge sportske klubove pozivamo da osude ovaj napad i da zajedničkim snagama spriječimo nastanke sličnih u budućnosti“, stoji u saopštenju FK Sloboda.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti