Nekadašnji igrač Veleža i Željezničara

Sjećate li se Damira Rovčanina? Njegova "registracija" izazvala polemike u Nizozemskoj

Admin Čaušević

Damir Rovčanin je prije od deset godinagodina bio poznato lice sa premijerligaških terena i to dok je igrao za Velež i Željezničar.

Rovčanin je prošao omladinsku selekciju Plavih, u sezoni 2008/2009 bio je i prvi strijelac ekipe s Grbavice, sa Željezničarom je osvojio titulu prvaka 2010. godine, nakon čega je uslijedio transfer u Velež.

Imao je iskustvo igranja u albanskom Laciju i turskom Edirneu, nakon čega se vratio u BiH. Prvo je igrao za Slaviju, zatim za niz federalnih prvoligaša.

Trenutno je ovaj 33-godišnjak nastanjen u Nizozemskoj gdje je nedavno pokušao i da pronađe angažman, a njegov pokušaj registrovanja izazvao je određene polemike.

Naime, na nedavnoj utakmici Klaas-Jaan Huntelaar je dobio dozvolu da igra za niželigaša HC'O3, dok nije bio isti slučaj sa Damirom Rovčaninom za ekipu DCS-a.

Naime, DCS što je zahtjev za registovanjem Rovčanina stigao nakon završenog prijelaznog roka te i zato što u posljednje tri godine nije igrao. Posljednji klub mu je bio NK Vitez.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

U klubu su ga pokušali registrovati kao stranca, međutim zahtjev nije stigao na odobravanje fudbalske asocijacije Nizozemske. Tako će Rovčanin moći biti registrovan tek u januaru 2022. godine.

Inače, Huntelaar je ljetos završio profesionalnu karijeru nije imao pravo nastupa, međutim sistem registrovanja igrača je dao je zeleno svjetlo za njegov nastup pa klub i igrač nisu krivi, priznali su iz FS Nizozemske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.