Premijerligaška subota počinje u Trebinju, poslastica je na Grbavici

Danas tri utakmice

Premijerligaška subota počinje u Trebinju, poslastica je na Grbavici

A. Čaušević

Subota donosi tri susreta 13. kola Premijer lige.

Prvi susret današnjeg programa igra se od 14 sati. Na stadionu Police snage će odmjeriti Leotar i Borac.

Tradicija je na strani Trebinjaca, međutim Borac je u posljednje dvije godine doživio ekspanziju pa se može reći da će danas na Policama imati ulogu favorita.

"Teško je prognozirati da li možemo da ostvarimo dobar rezultat i šta bi to bilo. U ovom momentu važno je da odigramo dobro, da ne padamo u ritmu i formi koje smo do sada imali. Na nekim utakmicama ćemo uzimati bodove, na nekim nećemo. Od naredne četiri utakmice tri igramo kod kuće, te imamo priliku da zadržimo nivou i formu. Na kojim utakmicama ćemo osvojiti bodove, nije toliko bitno, važno je da stignemo do njih", rekao je trener Leotara Branislav Krunić u najavi utakmice.

Banjalučani na gostovanju Leotaru neće moći računati na suspednovanog Dinu Ćorića, a trener Nemanja Miljanović naglašava da je cilj odigrati pametno.

"Znamo da su srčani, borbeni, pogovoto pred domaćom publikom, da igraju timski, i na nama je da još jednom pokažemo zrelost i kvalitet. Da bismo bili u vrhu, potreban nam je pozitivan rezultat, a kad to kažem, govorim o tri boda. Smatram da je kvalitet na našoj strani, ali to treba dokazati i na terenu. Moramo da odigramo pametno, mudro kako bismo došli kući sa cijelim plijenom", kazao je Miljanović.

Oglasi

Na Tušnju će Sloboda protiv Radnika imati cilj da prekine seriju od sedam ligaških mečeva bez pobjede. Davljenik na tabeli se čini kao idealan protivnik.

"Radnik u nezavidnoj poziciji s obzirom na broj bodova koji su osvojili. Imaju jedan način igra koji već gaje od početka prvenstva sa tri igrača u zadnjoj liniji i sa sedam igrača u zonskoj odbrani. Mi ćemo pokušati da to probijemo na jednom teškom terenu na kojem i treniramo. Nadam se da ćemo i uspjeti i imamo jedan određeni pritisak jer nismo jedan duži period ostvarili pobjedu. Igrači su spremni i svjesni situacije u kojoj se nalazimo, nadati se da će dati svoj maksimum jer su dobro radili i trenirali", kazao je Mladen Žižović koji neće moći računati na Amara Beganovića i Eldara Hasanovića.

Poslastica dana također od 17 sati se igra na stadionu Grbavica. Željezničar je podigao formu u posljednja dva meča, dok Tuzla City igar dobro od početka sezona pa je očekivati dobru utakmicu.

"Bitna utakmica, kako za nas, tako i za Željezničar. Željezničar je podigao formu, imat ćemo kvalitetne uslove za igru. Nadam se da ćemo do subote se što bolje spremiti i sada nas čeka puno utakmica", kazao je trener Tuzlaka Husref Musemić koji na dispoziciji neće imati suspendovanog Ajdina Nukića.

Na press-konfenreciji stigao je odgovor i Tomislava Ivkovića na pohvale koje je njegovom timu uputio Musemić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Jako dobra ekipa, super dobro su vođeni, a da ne igramo na Grbavici oni bi bili favoriti. Ipak, igramo na našem stadionu, pa ću jedan posto prednosti dati nama. Igrali smo sa njima u Tuzli, odigrali jednu od boljih utakmica, poveli, a onda su nas 'samljeli' u deset minuta. Imaju dobre individualce, čvrsti su i agresivni, te žele igrati. Najbolja ocjena njihove igre bila je možda sa Zrinjskim u Mostaru gdje su pokazali te najbolje karakteristike. Moramo se spremiti na najbolji način kako bi parirali tako ozbiljnjoj ekipi. Želimo dati maksimum, te nastaviti sa pristupom iz zadnjih nekoliko kola. Hvala i Musemiću na komplimentima, ali ne padam na to“, poručio je trener Željezničara.

Podsjećanja radi u prvom meču 13. kola Zrinjski je s 0:1 pobijedio Velež. U nedjelju igraju Široki Brijeg - Radnik i Sarajevo - Posušje. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Yebes ti PL kad je sve namjesteno.u Trebinju Borac dobija sve dogovreno.....Vico opet poceo svoju igru da Borac mora u Evropu...
2 0
Sanin_Mostar
20 kvota na leotaru kuci igra smijesno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi