Koeman tvrdi: Možemo biti prvaci!

Edmir Škorić

Nizozemski trener Ronald Koeman zna da nije jednostavna situacija, ali uvjeren je da njegova Barcelona može do titule.

Barcelona će večeras ugostiti Valenciju u nastavku La Lige nakon reprezentativne pauze, koja je dobro došla Kataloncima nakon užasnih rezultata u posljednjih nekoliko sedmica. Naravno, pitanje je i koliko će on biti još na klupi.

"Navikao sam da ljudi govore o mojoj budućnosti, to je normalno u velikom klubu u kojem stvari u datom trenutku ne idu najbolje. Nije prvi put. Prošle je godine bilo i trenutaka kada su pričali o mojoj smjeni. Predsjednik me podržao i razjasnio stvari. Ali trener mora pobjeđivati u utakmicama. Ne želim više govoriti o prošlosti. Želim uložiti energiju u poboljšanje igre, neću se usredotočiti na svoje osjećaje. Pokušavam učiniti sve najbolje za klub", rekao je Koeman, pa je onda govorio o nadolazećem susretu sa Šišmišima.

"Očekujemo tešku utakmicu jer su momčadi Josea Bordalasa konkurentne i fizički spremne. Moramo poboljšati stvari koje su nam nedostajale u prethodnim utakmicama. Igramo kod kuće. Nosit će težinu ove utakmice pa ćemo pokušati stvoriti opasnosti".

Novinare je zanimalo da li je Barcelona i dalje kandidat za titulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Da, još uvijek možemo da se takmičimo i borimo za prvo mjesto. Još uvijek možemo da budemo prvaci", jasan je Koeman.

Barcelona je tek deveta na tabeli s 12 bodova, a zanimljivo da je njen večerašnji rival također na 12 bodova, ali jedno mjesto iznad na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.