"Muka mi je od Messija! Šta je to uradio da bi osvojio Zlatnu loptu?"
Foto - EPA

Patrice Evra sasvim iskren

"Muka mi je od Messija! Šta je to uradio da bi osvojio Zlatnu loptu?"

M. Šljivak

Trka za osvajanje Zlatne lopte počela je prije nekoliko dana kada je France Football objavio listu kandidata za najboljeg fudbalera svijeta.

Među 30 kandidata za najboljeg na svijetu je očekivano i posljednji dobitnik nagrade Lionel Messi i ponovo je među favoritima za osvajanje prestižnog priznanja.

Ipak, legendarni francuski fudbaler Patrice Evra tvrdi kako mu je muka od Messija i da on nije napravio ništa kako bi osvojio nagradu.

Evra tvrdi da bi nagrada trebala pripasti Jorginhu ili N'Golu Kanteu.

"Po mom mišljenju Zlatna lopta treba pripasti Kanteu ili Jorginhu. Muka mi je od Messija. Šta je osvojio prošle godine? Dobro, Copa Americu. Ali, šta je uradio sa Barcelonom?", pita se Evra.

Nakon što je France Football objavio 30 kandidata, L'Equipe je na svojoj naslovnici prikazao petoricu koji će vjerovatno biti u finalnoj borbi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Tamo nema N'Gola Kantea, ali su zato tu Jorginho, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Robert Lewandowski.

Dodjela nagrade za najboljeg fudbalera svijeta bit će održana 29. novembra.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roki-rokic
Dzeko je za vise od pola igraca sa liste doktor nogometne igre.Toliko o ovj vasoj listi. Daj te MODRICA NEGJE U EKIPU poput Rome pa da ga vidimo gje bi bio is ta bi osvojio. I ja cu biti dobar medju 10 zvijzda o njega navodim za primjer .,mada pola sa ove liste isti slucaj
11 6
DamirS
Meni je muka što se moraju gledati trofeji kod ove nagrade. Te trofeje osvaja tim a ovdje treba dati nagradu pojedincima. Ako je igrač igrao vrhunski, i ima dobru statistiku golova, asostencija, pasova ili u odbrani startova itd...a ekipa mu nije bila na nivou, pa zašto kazniti takvog igrača zbog ostatka ekipe. Evo npr. da je Pele Danac, Meksikanac, Japanac a da je igrao na istom nivou kao za Brazil....nikada ne bi osvojio SP. A ovako ljudi pričaju da je najbolji.
10 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi