Kuda ide bh. sport, ko želi da sve ugasi i uništi?

Bh. košarka na dnu: KK Leotar se nije pojavio u Donjem Vakufu

Samir Mlaćo
Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske jasno su kazali da članovi tog Saveza te službena lica neće učestovovati u takmičenjima na nivou KS BiH do donošenja odluka UO KS BiH, koje su predviđene Statutom KS BiH za početak nove takmičarske sezone.

Tako se KK Leotar nije pojavio u Donjem Vakufu gdje je trebao igrati protiv KK Promo na startu nove sezone.

Nova sezona je tako počela, te time cirkus u kojem uživaju svi oni kojima je sport u pravom smislu te riječi najmanje bitan.

Tako su u Donjem Vakufu sudije Ivan Miličević, Mario Karačić i Mario Jurković sa igračima Proma izašli na centar igrališta, podbacili loptu i označili kraj. Negdje daleko u toplim domovima vjerovatno su se smijali svim akterima utakmice koja nije odigrana. 

Promo je slavio službenim rezultatom 20:0.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Iz KS Republike Srpske ranije su istakli:

“Apeliramo na generalnog sekretara KS BiH i neizabranog povjerenika prvenstva BiH da obustave / odlože sve aktivnosti u zajedničkom takmičenju na nivou KS BiH za koje ne postoje odluke Odbora KS BiH propisane Statutom KS BiH.od nadležnih organa, a sve u cilju sprječavanja štete, kako za KS BiH, tako i za bh. košarku u cjelini”.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.