Ninić ostaje na klupi KK Promo

Dogovoren nastavak saradnje

Ninić ostaje na klupi KK Promo

S. Mlaćo
KK Promo Donji Vakuf, člana elitnog ranga bh. košarke i u novoj sezoni će predvoditi Slobodan Ninić.

Ninić je osvojio simpatije u Donjem Vakufu i sada su krenuli planovi za novu sezonu, odnosno nove izazove.

Želim najprije da zahvalim ljudima iz KK Promo na ukazanom povjerenju, kako u prošloj tako i u sezoni koja je pred nama. Siguran sam da je ova ekipa, nakon što je u dvije godine dokazala da nije samo slučajni prolaznik među bosanskohercegovačkom košarkaškom elitom, u narednoj sezoni može pružiti još više. Rano je još da govorimo o tome ko će sve nositi dres Proma ove jeseni. Većina rostera jeste dogovorena, te ćemo u narednim danima početi sa pojedinačnim predstavljanjem igrača. Kako sam ove godine imao više vremena i mogućnosti u odabiru igrača, na meni je i velika odgovornost za buduće rezultate. No, siguran sam da ćemo kvalitetnim radom, zalaganjem i timskim duhom, na kojem uvijek insistiram, ponovo imati ekipu koja će biti konkurentna i koja će biti sposobna da osvaja bodove i protiv onih najboljih“, riječi su Ninića.

Promo je prošlu sezonu uspješno, te su u klubu zadovoljni.

U novoj sezoni očekuje se i povratak publike, što će biti velika snaga za KK Promo.

“Prošla sezona bila je prilično uspješna, ali ima jedna stvar za kojom žalim i koju želim da osjetim ove sezone. Naime, i prije mog dolaska u Donji Vakuf znao sam da je ovaj klub prepoznatljiv po svojim navijačima, Žutom tornadu, koji prave sjajnu atmosferu na tribinama i koji u velikom broju posjećuju gostujuće utakmice. Nadam se da ću ove godine imati priliku da vodim ekipu u punoj dvorani i da će nam taj naš „šesti igrač“ biti veliko pojačanje u ostvarivanju zacrtanih ciljeva“, jasan je bio Ninić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sa Ninićem će u stručnom štabu kao i ranije raditi Kenan Jugo i Amer Čaluk.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi