Borac pobijedio Leotar, a košarkaši ovih timova pokazali nezadovoljstvo regularnošću lige

Oglasili se na Facebooku

Borac pobijedio Leotar, a košarkaši ovih timova pokazali nezadovoljstvo regularnošću lige

E. Čaušević

Košarkaši Borca večeras su na svom parketu pobijedili Leotar sa 88:63 u posljednjem kolu regularnog dijela bh. prvenstva za košarkaše.

Borac je od početka utakmice diktirao tempo igre i imao prednost. Domaći su nakon prve dionice vodili sa 22:17, dok se na pauzu otišlo kod rezultata 52:39 za domaći tim.

I u nastavku utakmice banjalučki tim je održavao svoju prednost i bilo je jasno da će doći do svoje 14. pobjede u tekućoj sezoni.

Leotar nije imao snage da se vrati u drugom poluvremenu, te je Borac na kraju slavio sa 88:63.

Borac je do pobjede vodio Hayden Lescault sa 20 poena, dok je jedan poen manje ubacio Nikola Tanasković. U ekipi Leotara istakao se Dejan Šakotić sa 19 poena.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

No, u znak protesta protiv rezultata koji su se dogodili u prethodna dva kola Premijer lige igrači Borca i Leotara su u prva dva napada u trećoj četvrtini odlučili da stanu i da istekne vrijeme, a iz banjalučkog kluba su poručili da su na taj način pokazali nezadovoljstvo zbog regularnosti lige.

Борац савладао Леотар 🔴🔵 У посљедњој утакмици регуларног дијела шампионата кошаркаши Борца савладали су екипу Леотара...

Posted by KK Borac Banja Luka on Thursday, April 15, 2021

Top Komentari

ciroa
Направите лигу 3, Челик, Слобода и Спарси, шта ће вам било ко други у вашој лиги...
1 3
Alfred
Što niste protestovali kada je napravljena liga po mjeri Dodika i KK Igekea? Trebali su ih odmah zbaciti kada nisu htjeli igrati prvenstvo,ali uštimaše im da igraju ligu 6. Sad kao nešto protestujete zbog toga što je Sloboda nadigrala Leotar, a Sparsi izgubilli od Slobode i Čelika koji se bore za ligu 5. Bolje vam je da šutite i poklopite se ušima. Sportski pozdrav
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi