"Transfer guru" na meti Madriđana

Real Madrid kreće po čovjeka koji je u sjeni ostalih, a možda i najvažniji za uspjehe Liverpoola

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez planira da u klub dovede kontroverznog direktora Liverpoola Michaela Edwardsa.

Prema pisanju Suna, gazda Reala planira ozbiljnu rekonstrukciju tima na kraju aove sezone, a također želi dovesti pravu osobu za transfere i vjeruje da taj posao sjajno radi Edwards, koji je zaposlen na Anfieldu.

S obzirom na transfere Redsa posljednjih godina, čini se da Edwards itekako zna šta radi. On je poznat kao "transfer guru" Liverpoola za koji radi od 2011. godine, a od 2016. godine obnaša funkciju sportskog direktora.

Njegov trenutni ugovor s Liverpoolom ističe narednog ljeta, a između ostalog je bio ključna osoba u transferima Mohameda Salaha, Virgila van Dijka, Sadija Manea, Alissona Beckera i Andrewa Robertsona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Athletic je još u avgustu objavio da je Edwards već obavijestio vlasnike Liverpoola da namjerava otići sljedećeg ljeta kad mu istekne ugovor. Ako se to dogodi, vjerojatno će ga zamijeniti Julian Ward, koji je u decembru prošle godine imenovan pomoćnikom sportskog direktora.

Na Santiago Bernabeu stadionu su itekako imali promašaja s transferima, pa bi dolaskom Edwardsa klub najzad mogao da dovodi najbolja moguća pojačanja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.