Benzema po prvi put javno pričao o Zlatnoj lopti: To je neka "sitnica" o kojoj i ja razmišljam

Francuski napadač ne krije želju

Benzema po prvi put javno pričao o Zlatnoj lopti: To je neka "sitnica" o kojoj i ja razmišljam

E. Čaušević

France Football će krajem narednog mjeseca održati ceremoniju dodjele Zlatne lopte.

Zbog pandemije koronavirusa prošle godine niko nije dobio Zlatnu loptu, ali sada se ova ceremonija ponovo vraća, te ćemo dobiti najboljeg igrača za 2021. godinu.

France Football je nedavno objavio listu od 30 kandidata koji konkurišu za osvajanje ove nagrade, a čini se da konkurencija odavno nije bila toliko neizvijesna.

Mnogi imaju svoje favorite za osvajanje ove nagrade, a jedan od njih je i Karim Benzema koji igra zaista fantastično u dresu Real Madrida i reprezentacije Francuske.

Benzema je već nekoliko sezona glavni igrač kraljevskog kluba i igra zaista na vrhunskom nivou. Mnogi smatraju da je zaslužio da osvoji Zlatnu loptu, ali jasno je da je konkurencija itekako žestoka.

Francuski napadač je po prvi put pričao o ovoj nagradi i priznao je da od malih nogu sanja o osvajanju Zlatne lopte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Naravno da sam kao dječak sanjao osvajanje Zlatne lopte. Moji idoli Ronaldo i Zinedine Zidane su osvojili Zlatnu loptu igrajući za Real Madrid i to je neka 'sitnica' o kojoj i ja razmišljam. Vjerujem da nisam daleko od Zlatne lopte", rekao je Benzema.

Ovaj 33-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Real Madrid odigrao deset mečeva u svim takmičenjima i zabio je već deset golova i dodao je čak sedam asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amex
Zasluzio si benzoo
10 1
lalinjo
Realno čovjek je sigurno zaslužuje,jer razvaljuje u kontinuitetu već 10 godina,mašina
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti