FOTO - EPA

Vinicius u sjajnoj formi

Uz Benzemu je najbolji igrač Reala, a trebao je doći u Barcelonu: Pique otkrio šta se dešavalo

Adnan Beganović

Jedan od najvećih derbija na svijetu u nedjelju će odigrati Barcelona i Real Madrid, a nekoliko dana uoči velikog okršaja "pali" se i atmosfera u španskim medijima.

Dueli Barcelone i Reala uvijek su privlačili mnogo pažnje, a uoči onog nedjeljenog iskusni defanzivac "katalonskog ponosa" Gerard Pique za španske medije je otkrio kako je trenutno ponajbolji igrač Kraljeva, Vinicus Junior, bio na korak do prelaska u Barcelonu.

Vinicius je u Real stigao u ljeto 2018. godine u transferu vrijednom 45 miliona eura, a ipak sve je moglo biti drugačije, odnosno postojala je mogućnost da umjesto u Madridu završi u Barceloni.

Isprčao je to Pique u jednom od intervjua za španske meidje, ali očito da je Barcelona već tada bila u finansijskim problemima, pa do Vinicusovog transfera nije došlo.

"Prije nego je potpisao za Real, bio je u kontaktu sa mnom i često smo razgovarali. Raspitivao se o Barceloni, zanimalo ga je da li bi se lako uklopio u ekipu. Međutim, u samom finišu pregovora pojavio se Real koji mu je ponudio duplo više novaca od Barcelone i potpisao je za klub iz Madrida", otkrio je Pique.

Ancelotti hvali Viniciusa

Odlazak velikih zvijezda (Messi, Ramos) uzdrmao je Primeru, ali mnogi fudbalski stručnjaci smatraju da i danas u ovoj ligi igraju igrači koji joj daju jednu dimenziju više.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jedan od onih koji smatra da u Primeri i danas ima sjajnih fudbalera je i trener Reala, Carlo Ancelotti, koji je posebno pohvalio krilnog fudbalera Reala, Vinicusa Juniora.

"Ramos i Messi su preselili u Francusku. Liga je izgubila sjajne igrače, no postoje drugi koji sada pokazuju svoj potencijal. Jedan od njih je naš Vinicius", rekao je Ancelotti

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.